Blog

Tips & Tricks voor een innovatief netwerk

Vroeger zagen bedrijven IT vooral als een kostenpost die simpelweg ‘nodig’ is om de bedrijfsprocessen draaiende te houden. Tegenwoordig kun je het meer als een investering zien in je business. Dat geldt ook voor het netwerkbeheer: waar het netwerk vroeger een ‘noodzakelijkheid’ was met enkele essentiële verbindingen tussen computers en het internet, is het nu een ‘enabler’ geworden (mits je een goede, innovatieve oplossing gebruikt natuurlijk).
In deze blog zetten we enkele tips en tricks uiteen waarmee een oplossing zoals Cisco Meraki de innovatie van je bedrijf een handje kan helpen.

TIP 1: OPTIMALISEER USER EXPERIENCE MET HAARSCHERPE INZICHTEN

Je wilt je gebruikers natuurlijk de beste prestaties bieden als het om het netwerk gaat. Dan zul je in eerste instantie moeten weten wat er zich precies allemaal op je netwerk afspeelt. Meraki heeft hier een oplossing voor: Cisco Meraki Insight biedt handige analytics en statistieken over je netwerk. Met behulp van deze data optimaliseer je met het grootste gemak je netwerkprestaties. Een ‘collector’ verzamelt allerlei data over de performance van je netwerkcomponenten en applicaties, welke wordt opgeslagen in de Meraki-cloud. In je Meraki-dashboard zie je meteen welke onderdelen en applicaties naar behoren presteren, maar ook waar er zich nog ruimte voor verbetering bevindt.

Zo weet je precies wat er beter kan binnen je netwerkprocessen en los je deze problemen binnen een handomdraai op. Op die manier geef  je je gebruikers op een eenvoudige manier de mogelijkheid hun werkzaamheden uit te blijven voeren met de beste netwerkprestaties, terwijl je tijd overhoudt voor het ontwikkelen van nieuwe kansen voor de business.

TIP 2: SECURITY CAMERA’s ALS IOT-SENSOREN

Combineer je security camera’s met je innovatieve plannen. Hoe je dat doet? Je kunt je camera’s gebruiken als IoT-Sensoren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor winkels en bedrijven om te meten hoeveel mensen er op een bepaald moment in de zaak zijn, of het aantal beschikbare parkeerplaatsen te checken. Een extra mogelijkheid om je bedrijfsvoering te innoveren dus! 

De Meraki MV-serie biedt security camera’s die naadloos worden geïntegreerd op je netwerk. Deze bezitten sinds kort enkele nieuwe functionaliteiten. Zo kun je de security camera’s van je bedrijf nu ook als sensor gebruiken, bijvoorbeeld door de integratie met AI. De videobeelden worden bovendien lokaal op de camera’s opgeslagen, waardoor de camera’s zelfs door blijven draaien als het netwerk onverhoopt uitvalt!

TIP 3: ZORG DAT JE EENVOUDIG (TIJDELIJK) KUNT UITBREIDEN

Wanneer je de bedrijfsvoering verandert, op wat voor manier dan ook, heeft dat zeer waarschijnlijk invloed op je netwerkcapaciteit. Zorg daarom dat je netwerk flexibel is voor uitbreiding, zonder dat daar een lastig implementatieproces bij komt kijken.

Met een oplossing als Meraki heb je deze uitbreiding, bijvoorbeeld naar een andere ruimte of een geheel andere vestiging, binnen no time gerealiseerd. Meraki biedt diverse access points en switches die alleen aangesloten hoeven te worden op een stopcontact en verbinding moeten maken met je netwerk, waarna deze meteen in je dashboard verschijnen. Je kunt hierna meteen aan de slag met de uitbreiding van je netwerkmanagement en, nog belangrijker, houdt tijd over voor businessontwikkeling. Zo gepiept!

Benieuwd welke voordelen de oplossingen van Meraki voor jouw organisatie in petto hebben? Of meer informatie nodig over het gemak en de inzichtelijkheid van de oplossingen? Bekijk onze content op de kennispagina!

Liever even persoonlijk sparren? Neem vrijblijvend contact op met onze experts.

ERVAAR DE EENVOUD VAN MERAKI

Probeer Cisco Meraki

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de oplossingen van Cisco Meraki zijn enorm gebruiksvriendelijk en maken je netwerkbeheer een stuk eenvoudiger. Ervaar het zelf! Vraag nu jouw gratis Meraki Demo aan of maak gebruik van de trial-periode.


mautic is open source marketing automation